FogpotlásFogpótlás nálunk: Telefonos bejelentkezés után konzultációs időpontot kap rendelőnkbe. Készítünk egy panoráma röntgent és közös megegyezés alapján, vezető technikusunkkal megbeszéljük az ön számára legmegfelelőbb fogpótlást. Írásba adjuk a kezelési tervet ami tájékoztatja a beavatkozás fázisairól, tartalmazza az időpontokat és az anyagi kifizetések módját.

-Betétek: inlay/onlay: Ezek olyan tömések, amelyeket a fogorvosi üreg alakítás és lenyomatvétel után a fogtechnikus készít el. Készül műanyagból, kerámiából, aranybó, cirkónium-kerámiából, préskerámiából.

 – Korona: Fogászatban koronának nevezzük azt a fogművet, mely beborítja a klinikai korona egészét és cementezéssel rögzül.

-Híd: Azt a fogművet nevezzük hídnak, amely két pillér közt a foghiányt pótolja.

Mindkét beavatkozás első lépése a fogak csiszolása és lenyomatvétel.   Ezt követően a fogpótlás vázpróbája, majd a végleges ragasztás.

– Kivehető fogpótlás (protézis) : MInden olyan fogpótlásnap amit a páciens orvosi beavatkozás nélkül is el tud távolítani. 

– Részleges kivehető fogpótlás: Abban az esetben beszélünk részleges kivehető fogpótlásról amikor a fogívben nincs teljes foghiány, viszont a megmaradt fogak száma nem elég hogy fix pótlásokat készítsünk. A meglévő fogakhoz kapcsolódik a kivehető fogpótlás.